Koska viimeksi palkitsit itsesi?

Me koiraharrastajat kulutamme usein tovin jos toisenkin pohtien ja testaten, mikä koiralle olisi paras palkinto tehdystyä työstä. Käytämme aikaa ja vaivaa erilaisten lelujen ja namipalojen etsintään, jopa kokkailuun ja unohdamme siinä sivussa sen tosiasian, että myös koiran ohjaajalle olisi silloin tällöin paikallaan palkkio uutteruudesta.

Pohjois-Hämeen Kennelpiiri järjesti alueensa menestyneille koiranohjaajille Gaalaillan toukokuun lopulla. Juhliin oli kutsuttu eri lajien arvokisoissa menestyneet koiranohjaajat ja/tai omistajat. Iltaan kuului elävää musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa, mukavaa seuraa, iloisia ilmeitä ja asiaankuuluva tunnelma.

Pohjois-Hämeen Kennelpiirin gaalaillassa palkitut koiranohjaajat.
Pohjois-Hämeen Kennelpiirin gaalaillassa palkitut koiranohjaajat.

Menestyneeksi koiranohjaajaksi ei tulla sattumalta eikä pelkkä hyvä tuuri riitä palkintosijaan arvokisoissa. Matka sinne on ollut työntäyteinen ja reitti kulkenut monenlaisten tavoitteiden ja suunnitelmien kautta. Kaikki niistä eivät suinkaan ole toteutuneet, vaan mukana on ollut myös alamäkiä ja pettymyksiä. Vastoinkäymisissäkin on puolensa: niiden jälkeen osaa arvostaa onnistumisia ja juhlahetkiä aivan eri tavalla.

Gaalaillan tunnelmat säilyvät muistoissani vielä pitkään. Muistikirjaani hyvistä treenikäytännöistä lisään merkinnän tämän illan innoittamana:  muista palkita myös itsesi – olet sen ansainnut!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *