Harmituksesta hurmioon

Aina asiat eivät etene Strömsön tapaan ja on heittäydyttävä lennosta suunnitelmaan B. Pääsin tänään itse niinsanotusti tilanteen päälle, kun toinen rally-tokon SM-joukkueeseen ilmoitettu koirani tipahti pois joukkueesta. Mestariluokan koiria oli ilmoitettu kilpailuun noin sata. Kun yksi tuomari voi arvostella päivän aikana maksimissaan 60 koirakkoa, oli kisaorganisaation tietysti vedettävä viiva johokin kohtaan. Vahinko, ettemme Taimin kanssa yltäneet yhdessäkään kuluneen kesän kilpailussa sille tasolle, mihin koirakkona olemme osoittaneet kykenevämme.

Harmittaahan se. Ihan todella paljon. Olisi ollut aikamoinen once in a lifetime-kokemus saada kilpailla SM-kisoissa kahdella omalla koiralla!

Kun kuulin uutisesta, oli edessäni kaksi vaihtoehtoa. Joko kiukutella karsintatuloksen edessä tai pyöräyttää ajatukset ympäri  ja suunnata energiat tulevaan.

Ennätin tuskin tiedostamaan vaihtoehtojen olemassaolon, kun olin jo tehnyt muutoksia tulevien viikkojen ohjelmaani. Koska en pystynyt vaikuttamaan itse tilanteeseen millään tavalla, en nähnyt millään tavalla järkeväksi jäädä polkemaan jalkaa. Kiukutteluun olisi sitäpaitsi tuhraantunut valtavasti aikaa ja energiaa, jolle nyt on käyttöä ihan muualla.

Jos koiraharrastus jotakin ihmisessä jalostaa niin se on pettymysten ja epäonnistumisten käsittely – jos siitä asiasta jotain haluaa oppia. Kaikkihan eivät halua. Joidenkin kohdalla on aina vika koirassa, olosuhteissa, kilpailun järjestäjässä tai jossain muussa, mikä ei peilistä näy.

Kolmas vuosikymmeneni koiranohjaajana on meneillään. Olen saanut riemuita suuresta joukosta täyspotteja! Jokainen epäonnistuminen puolestaan on jalostanut minua.  Tänään asennoidun asioihin ihan eri tavalla kuin kaksikymmentäkaksi vuotta sitten taluttaessani ensimmäistä omaa koiraani.

Olen vilpittömän kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus viedä oman rotuni ainut edustaja, itse kouluttamani konkarikoira arvokisa-areenalle. Tulen nauttimaan siitä hetkestä täysillä!

Napakymppi konkarikoiran muistoalbumista : Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruus 2015.
Napakymppi konkarikoiran muistoalbumista : Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruus 2015.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *