Kiitollisena vuodesta 2016

Vuosi numerolla 2016 lähenee loppuaan. Tässä vaiheessa vuotta on hyvä pysähtyä hetkeksi fundeeraamaan, mitä vanha vuosi mahtoi jättää jälkeensä, mitä siltä opimme, mitä  otamme mukaamme tulevaan vuoteen ja mistä ehkä haluamme luopua.

Jos haluaa aloittaa uuden vuoden hyvillä mielin, voi esimerkiksi laatia listan, mistä kaikesta vanhan vuoden tuomasta on kiitollinen. Kiitollisuus elämän pienistä ja suurista asioista kantaa tutkitusti hedelmää: kiitolliset ihmiset ovat onnellisempia ja heillä on parempia ihmissuhteita.

Työterveyslaitoksen julkaisemassa verkkolehdessä tutkimusprofessori Jari Hakanen on käsitellyt kiitollisuutta. Hän nimittää kiitollisuutta osuvasti mielensähyvittäjän polttoaineeksi.

Kiitollisuutta luonnehditaan pysyväksi tavaksi suhtautua elämään, ihmisiin ja itseensä. Se on myös taito, jota voi harjoitella ja parantaa.”, sanoo Hakanen artikkelissaan. Suositeltavia tapoja hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisäämiseen ovat artikkelin mukaan mm. kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen ja kiitollisuuskirjeen kirjoittaminen.

Kukapa ei haluaisi lisätä omaa hyvinvointiaan ja onnellisuuttaan kun siihen on näin helppo ja kätevä tapa? Minä ainakin kokeilen heti!

Vuoden 2016 päättyessä olen kiitollinen mm. seuraavista asioista:

  • sain elää terveenä koko vuoden (pikkukremppoja en muistele)
  • sain mahdollisuuden tarttua itselleni uusiin asiohin, kokeilla ja oppia
  • elämä toi eteeni uusia ihania ihmisiä
  • onnistuin useasti vuoden aikana ja huomasin olevani hyvä
  • opin vastaanottamaan positiivista palautetta
  • opin päästämään irti asioista, jotka eivät ole enää ajankohtaisia minulle
  • minulla on maailman ihanimmat lempparivillasukat!

Hyvää ja kiitollista vuodenvaihdetta teille kaikille! <3

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *