Tove testaa: Lempäälän Elometsä

Lempäälässä avattiin viime kuussa koirien oma metsä, Elometsä. Alue on 1,1 hehtaarin kokoinen aidattu metsäalue, joka sijaitsee Lempäälän keskustan eteläpuolella Turuntien (190) varressa. Elometsässä voi koiraansa ulkoiluttaa luvallisesti vapaana tarvitsematta olla varuillaan vastaantulevista koirista, ihmisistä tai muusta yllätävästä. Päätimme lähteä Toven kanssa testamaan paikallista uutuutta!

Elometsän sisääntuloportti.

Elometsään varataan aika varauskalenterista. Vuoro alkaa aina tasatunnein ja minimiaika vuokraukselle on yksi tunti. Vuokraajien turvallisuudesta on huolehdittu monin tavoin, esimerkiksi sisääntuloportista ei pääse seuraava vuokraaja sisään ennenkuin kello lyö tasan. Portilla on myös käännettävä kyltti, jonka STOP-teksti pysäyttää seuraavan tulijan mikäli edellinen ei ole vielä ehtinyt alta pois.

Anna tilaa poistuvalle!

Vuoron varaaja saa sähköpostiinsa kattavat ohjeet Elometsän käytöstä. Ohjeissa on paljon hyödyllistä tietoa, joka kannattaa ehdottomasti lukea ennen paikalle saapumista. Portinpielessä tulijoita muistuttaa kyltti: ”Anna tilaa poistuvalle!”. Tällaisia voisi muuten olla monessa muussakin paikassa ihan yleisesti, jotta ihmiset muistaisivat jättää kulkuväylät tyhjiksi! Turhilta rähinöiltä vältytään, kun välissä on riittävästi tilaa.

Taukopaikka käy myös sateensuojasta!

Metsän siimeksestä löytyy katettu taukopaikka, joka meidän vierailullamme osoittautui varsin tarpeelliseksi. Myös karvaiset ulkolukaverimme hoksasivat, miten kätevä katos onkaan kun vettä tulee taivaalta niinsanotusti koko rahalla. Katoksessa on myös tukevat penkit ja pöytä vaikka piknikeväille!

Kuin uitetut koirat…

Elometsän metsämaasto on monipuolinen koiran fysiikkatreeniäkin ajatellen. Kiville kiipeilyä, puiden välissä kirmailua ja pehmeällä alustalla liikkumista. Elometsä kävisi hyvin myös ihan treeneihin ja aktivointiin, puunkiertoa, kaukokäskyjä kiven päällä, piiloleikkiä ja vaikka mitä muuta!

Tove testiseurueineen vaikutti varsin tyytyväiseltä saadessaan kirmata vapaasti metsässä. Omistajia helotti tieto siitä, että ympärillä ovat turvalliset aidat, eikä yllätyksiä tarvitse pelätä. Paikka oli käydessämme siistissä kunnossa, ei mitään moittimista. Kesäsade kasteli meidät siihen malliin, että kotona Tovea odotti kokovartalokylpy!

Sen verran tyytyväiseltä vaikutti Tove tämän reissun jäljiltä että tulemme varmasti uudelleenkin!

Kiitos!

Jos haluat saada vinkkejä ja intoa oman koirasi kanssa toimimiseen, jätä yhteystietosi tästä. Lupaan kohdella osoitettasi arvokkuudella! Lähetän postia enintään 1-2 kertaa kuukaudessa ja pääset milloin vain perumaan postien tulon.

2 kommenttia artikkeliin ”Tove testaa: Lempäälän Elometsä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *